Opis
Tran islandzki naturalny z wątroby dorsza bogaty w źródło kwasów omega-3, witamin A,D,E
Tran z wątroby dorsza jest naturalnym, bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, witamin A,D oraz E.
Tran islandzki Lysi jest naturalnym produktem pochodzącym z wód Oceanu Atlantyckiego u wybrzeży Islandii.
Sposób użycia
od 6. miesiąca życia 5 ml;
od 6. roku życia 10 ml.
Skład
tran z wątroby dorsza, przeciwutleniacz (mix tokoferoli); witamina E (E306); witamina A; witamina D
Wartości odżywcze w 10ml:
Wartość energetyczna 340 kJ/81 kcal
Tłuszcze ogólnie 9,2 g
Tłuszcze nasycone 1,6 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,6 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,0 g
W tym Omega-3: 2160 mg
EPA 690 mg
DHA 920 mg
Witamina A 460 µg (58%)*
Witamina D 20 µg (400%)*
Witamina E 9,2 mg (77%)*
*PROCENT REFERENCYJNEJ WARTOŚCI ODŻYWCZEJ (RWS)
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako zamiennik zróżnicowanej diety. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i poza zasięgiem dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Tran przechowywany w lodówce może stać się mętny. Nie wpływa to na jakość produktu.
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.