Jakie są źródła kwasów omega-3?
Kwasy tłuszczowe omega-3 są obecnie przede wszystkim w tłuszczach, a zwłaszcza w oleju rybnym. To on jest ich najcenniejszym naturalnym źródłem.
W jakiej postaci występują kwasy tłuszczowe omega-3 w preparacie
Naturell Omega-3 1000?
Kwasy omega-3 w preparacie Naturell Omega-3 1000 występują w postaci triglicerydów, czyli takiej jaka naturalnie występuje w rybach, dzięki temu mogą być lepiej przyswajalne przez organizm człowieka.
Skąd pochodzi olej będący źródłem kwasów omega-3 w preparacie
Naturell Omega-3 1000?
Olej w preparacie Naturell Omega-3 1000 pozyskiwany jest w 100% z całych, małych ryb zimnowodnych (im dłużej żyje ryba, tym więcej kumuluje zanieczyszczeń), poławianych z najczystszych, certyfikowanych łowisk południowych obszarów Oceanu Spokojnego. Wiąże się to z bardzo niską zawartością zanieczyszczeń poławianych ryb, ponieważ większość światowego przemysłu zlokalizowana jest na półkuli północnej. Połowy nie naruszają naturalnej równowagi ekosystemu morskiego.
Czy można samodzielnie ocenić jakość oleju rybiego?
Tak, jakość oleju rybiego możemy sami ocenić. Im olej znajdujący się w kapsułce ma jaśniejszy, wręcz przezroczysty kolor, tym niższy poziom utlenienia. Świadczy to o świeżości zastosowanego oleju rybiego.