OLIMP GOLD OMEGA 3 D3 + K2 30 kapsułek
Nowa era zdrowia serca
Potrójna siła składników!
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych w celu uzupełnienia diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 oraz w witaminy D i K. Produkt w szczególności polecany osobom dbającym o prawidłowe funkcjonowanie serca oraz układu krążenia, a także troszczących się o utrzymanie zdrowych kości.
Gold Omega 3® D3 + K2 to suplement diety o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, uzupełniony o wysoką ilość naturalnej witaminy K z natto, występującej w najbardziej przyswajalnej i najaktywniejszej formie1 – menachinonu 7 (witamina K2). Produkt zawiera również witaminę D3 na poziomie aż 2000 j.m.
Wysokogatunkowy i skoncentrowany olej z ryb zimnowodnych, mianowany na 65% zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, uzupełnia dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3.
Kwasy omega-3 EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania łącznie 250 mg EPA i DHA dziennie).
Witaminy D i K pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu krwionośnego - witamina K przyczynia się bowiem do prawidłowego krzepnięcia krwi, witamina D natomiast pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi.
Witamina D uczestniczy także w utrzymaniu zdrowych kości i zębów, przyczynia się do prawidłowego wchłaniania wapnia i fosforu oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina K uczestniczy również w utrzymaniu zdrowych kości.
W porównaniu do filochinonu (witaminy K1). Vitamin K–containing dietary supplements: comparison of synthetic vitamin K1 and natto-derived menaquinone-7. Schurgers L. 2007
Zalecane spożycie
1 kapsułka raz dziennie po posiłku, popijając dużą ilością wody.
Ważne
W przypadku przyjmowania leków przeciwzakrzepowych należy przed zastosowaniem preparatu skonsultować się z lekarzem. Nie stosować innych preparatów z witaminą D lub K.
Składniki
Informacja żywieniowa | 1 kapsułka | RWS* |
Olej rybi (65% kwasów tłuszczowych omega-3) | 1000 mg | - |
w tym: |
33% kwasu eikozapentaenowego (EPA) | 330 mg | - |
22% kwasu dokozaheksaenowego (DHA) | 220 mg | - |
10% inne kwasy omega-3 | 100 mg | - |
Witamina D (D3) | 50 µg (2000 j.m.) | 1000% |
Witamina K (K2) | 50 µg | 67% |
Witamina E (mg α-TE) | 12 mg | 100% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia.
Składniki: olej rybi (źródło kwasów omega-3), witamina K (menachinon-7 – witamina K2 otrzymywana z soi przez fermentację), witamina E (D-alfa-tokoferol), witamina D (cholekalcyferol – witamina D3); składniki otoczki (żelatyna, woda, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol, barwnik – E 150d).
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Nagawczyna 109c
39-200 Dębica