niechlorowana woda (92,50%), melasa z trzciny cukrowej*1 (4,75%), sok z jagód* (0,60%), sok z wiśni* (0,60%), sok z granatów* (0,60%), sok z cytryny* (0,50%), kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP11** (0,30%), sól kamienna z Kłodawy (0,15%). Nie zawiera glutenu.
*Certyfikowany składnik ekologiczny.
1 - w wyrobie gotowym występuje w formie przetworzonej, przefermentowanej.
**SCD EP11 powstał w wyniku fermentacji z udziałem: Lactobacillus acidophilus SCD208, Lactobacillus plantarum SCD014, Lactobacillus casei SCD469, Lactobacillus bulgaricus SCD210, Lactobacillus fermentum SCDPPW, Lactococcus lactis subsp. Lactis biovar diacetylactis SCD919, Bfidobacterium bifidum SCD521, Bifidobacterium longum SCD697, Bifidobacterium animalis SCD918, Streptococcus thermophilus SCD258, Saccharomyces cerevisiae SCD058.
Składniki w porcji dziennej: | 25 ml |
kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11** |
< 2,5 x 108 CFU*** |
***CFU: Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię (pojedyncza komórka).