VITALER'S Tran norweski o smaku pomarańczowym
Pomarańczowy tran norweski marki Vitaler's to olej pozyskiwany z wątroby dziko żyjącego dorsza, który charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3, w tym kwasów eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA) - te nienasycone kwasy tłuszczowe są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tran norweski jest uważany za jedno z najlepszych źródeł tych kwasów.
Tran norweski jest również bogatym źródłem witamin A, D oraz E. Regularne stosowanie tranu norweskiego może przynieść wiele korzyści zdrowotnych, w tym poprawę zdrowia serca i układu krążenia, mózgu, oczu, skóry oraz układu odpornościowego.
Olej z wątroby dorsza jest wytwarzany poprzez delikatne podgrzanie i odwirowanie wątroby dorsza złowionego na łowisku posiadającym certyfikat MSC. Następnie, olej jest poddawany procesowi usunięcia zanieczyszczeń i niepożądanych substancji.
Suplementacja tranem norweskim może być korzystna dla zdrowia, szczególnie dla osób z niedoborem kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie.