Właściwości
Wykorzystana w produkcie małża nowozelandzka (omułek zielonowargowy) pochodzi z regionu Malraborought, który znajduje się na szczycie Wyspy Południowej Nowej Zelandii. Produkt standaryzowany jest na glikozaminoglikany (GAG), których zawartość w dziennej dawce wynosi 32,4 mg. Małża jest liofilizowana, co świadczy o tym, że produkt zachowuje wysoką jakość bez ryzyka utleniania lub aktywności niepożądanych mikroorganizmów.
Zalecane spożycie
2 kapsułki 2 razy dziennie - Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Ważne
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Składniki
Liofilizowana nowozenlandzka małża zielona (Perna Canaliculus), celuloza roślinna (wegetariańskie)
Producent
Dystrybutor w Polsce
Yango Sp. z O.O.
Granitowa 3, lok. 14,
02-681 Warszawa
Ważne informacje dotyczące suplementu:
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.