Ol'vita to polska rodzinna firma zajmująca się produkcją olejów nierafinowanych, tłoczonych metodą "na zimno". Powstała w 2004 roku z inicjatywy Krzysztofa Dziaduch, którego bogate doświadczenie w zakresie skupu, kontrakcji, przetwórstwa nasion oraz technologii tłoczenia olejów zapewniły firmie szybki wzrost, a obecnie - stabilną pozycję w branży. Dziś Ol'vita, za sprawą doświadczenia oraz gorącej pasji do tłoczenia olejów stała się marką znaną, cenioną i wyróżniającą się na tle konkurencji - wsławiła się przede wszystkim niezwykłą, wysoką jakością olejów zimno tłoczonych, nieoczyszczonych, nierafinowanych. Dzięki doświadczeniu, wykształceniu i pasji wszystkich członków rodziny, firma szybka przeszła od statusu przedsiębiorstwa lokalnego do ogólnokrajowego, a ostatecznie również międzynarodowego. Obecnie szeroki i różnorodny asortyment marki Ol'vita obejmuje blisko 40 różnych rodzajów olejów tłoczonych metodą "na zimno", nieoczyszczonych.
Ol'vita, jak każda firma odnosząca wielkie sukcesy, posiada swoją misję. W przypadku tego rodzinnego przedsiębiorstwa ostatecznym i najważniejszym celem działalności jest produkcja zdrowej żywności oraz naturalnych kosmetyków z surowców najwyższej jakości, pochodzących tylko i wyłącznie od zaufanych, stałych i sprawdzonych dostawców. Misją marki Ol'vita jest ponadto dotarcie ze swoimi produktami do jak największej liczby odbiorców, by zapewnić wszystkim ludziom swobodny i nieograniczony dostęp do dobrych i zdrowych olejów tłoczonych; z tego względu działania firmy skupiają się również na poszukiwaniu nowych punktów handlowych zarówno na terenie naszego kraju, jak i poza jego granicami. Ol'vita zdaje sobie ponadto sprawę z tego, jak ważna jest świadomość społeczeństwa na temat wpływu diety i stylu życia na stan zdrowia oraz jakość życia ludzi. Przedsiębiorstwo czuje się zobowiązane do przekazywania swojej rozległej wiedzy, gdyż wciąż wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak istotne dla zdrowia i dobrego samopoczucia jest to, co spożywamy i co robimy w wolnym czasie.
Tym, co szczególnie wyróżnia markę Ol'vita na tle konkurencji jest także innowacyjna technologia produkcji, która umożliwia rodzinnej firmie wytwarzanie olejów zimnotłoczonych z surowców trudnych i delikatnych – pestek granata, winogron, arbuza, kozieradki czy czarnej porzeczki. Nieustannie dopracowuje stosowane rozwiązania technologiczne, by móc wydobywać z surowców roślinnych to, co najcenniejsze. Aby skuteczność i wysoka jakość oferowanych produktów nie pozostawiała niczego do życzenia, gotowe preparaty są regularnie badane w zewnętrznych, akredytowanych laboratoriach, takich jak Eurofins Polska, J.S. Hamilton czy Jars S.A. Co więcej, dbając o poziom swojej wiedzy, Ol'vita współpracuje ściśle z uczelniami wyższymi takimi jak np. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Ol'vita to rodzinna firma jedyna w swoim rodzaju. Jej wyjątkowość rzuca się w oczy zarówno klientom, jak również organizatorom konkursów: polskie przedsiębiorstwo to zdobywca takich nagród jak m.in. Złoty Medal Natura Food 2016, Perła Roku 2013, Konsumencki Lider Jakości 2018 czy certyfikatu Doceń Polskie.